HOMEBAKHUISJEKALENDER | PRIJZEN | GASTENBOEKZEEUWSE UITJES  |MEDIA | CONTACT | LINKS

 

                                   

BOERDERIJEN


 Leerboerderij de Akkerwinde Lekkere streekprodukten te koop bij de Kaasboerderij Ternisse Lekkere boerenkaas bij  kaasboerderij Terniss 

Kaasboerderij Ternisse, Nisse

Geopend maandag & woensdag: 13.30 tot 17.00 uur, vrijdag & zaterdag: 9.00/10.00 - 17.30/15.30 uur

Heerlijke Zeeuwse kazen en lekkere streekprodukten!

 

Zorgboerderij De Akkerwinde, Nisse

De boerderij-winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 16.00 uur

 

Schapenboerderij, De schaapskooi, Heinkenszand

Openingstijden winkel, terras,bezoekerscentrum en expositie

1 april t/m 31 oktober
dinsdag t/m zondag van 13.00 - 16.00 uur

Juli en augustus
dinsdag t/m zondag van 11.00 - 16.30 uur

1 november t/m 31 maart
woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 - 16.00 uur

Rondleidingen, kinderfeestjes, brunches en arrangementen op afspraak.
Kan ook buiten openingstijden!

Begrazing door schapen zorgt voor meer variatie.JPG

Artikel over de schaapskooi:

De Schapen moeten wennen aan Bloemdijken:

De melkschapen van schapenboerderij De Schaapskooi moeten nog wennen aan het begrazen van de bloemdijken. In tegenstelling tot voorgaande jaren staat het gras op de bloemdijken momenteel erg hoog.

 

Twee oorzaken

Daar zijn volgens Natuurmonumenten twee oorzaken voor aan te wijzen. Het wel erg droge voorjaar waardoor het gras is uitgeschoten en de nieuwe situatie rondom de schaapskudde. De Schaapskooi heeft met ingang van 1 april jongstleden de schaapskudde overgenomen van Stichting De Zeeuwse Schaapskudde. 
 

Kleinere kudde

De oorspronkelijke kudde van 250 schapen (Suffolks en Vlamingen) bestaat niet meer. Die zijn verkocht en vervangen door de melkschapen van de schapenboerderij. De Schaapskooi is begonnen met een kudde van vijftig schapen die op de dijken loopt. "Dat zijn er dus aanzienlijk minder dan de oorspronkelijke kudde van 250 schapen. Het duurt dus langer voordat alle dijken zijn begraasd", zegt boswachter René Wink van Natuurmonumenten.
 

Overgangsjaar

"De nieuwe kudde moet het begrazen van de dijken ook nog leren. Iedereen moet beseffen dat dit jaar een overgangsjaar is. We moeten begrip hebben voor elkaars standpunten. Het begrazen van de dijken gaat volgend jaar zeker een stuk beter. Laten we blij zijn dat er nog steeds een kudde schapen te vinden is op de dijken."
 

Nieuwe afspraken

De Schaapskooi heeft met Natuurmonumenten de afspraak gemaakt dat de bloemdijken ten noorden van de provinciale weg Ovezande-Kwadendamme richting Heinkenszand door de schapen worden begraasd. De bloemdijken zuidelijk van de provinciale weg worden door Natuurmomenten zelf gemaaid.