HOMEBAKHUISJEKALENDER | PRIJZEN | GASTENBOEKZEEUWSE UITJES  |MEDIA | CONTACT | LINKS 

 

 

    

Zeeuwse boerderij met bakhuisje


 

zeeuwse boerderij, b&b bij ka, bed and breakfast zeeland, zak, zuid beveland, ka zeeuwse makelaar, zeeuwse schuur, bed and breakfast zeeland, boerderij, zeeuws, ka potdekselen, zeeuwse schuur, b&b bij ka, zeeland, zuid beveland, bed and breakfast. ovezande

 De mooie Zeeuwse boerderij uit 1761, temidden van zwarte bessen, graanakkers, fruitbomen en Middeleeuwse bloemdijken, ligt op loopafstand van het dorpje Ovezande in de zak van Zuid- Beveland. Dit gebied is aangemerkt als Waardevol Cultureel Erfgoed vanwege zijn unieke schoonheid en is tegenwoordig Nationaal Landschap.

De boerderij bestaat uit een klein voorhuis met een grote zwarte gepotdekselde schuur. Vroeger stonden daar de paarden, varkens en koeien. De oude wagenstal en koeienstal met de ijzers zijn nog bewaard gebleven, maar een groot deel van de schuur is in 2006 verbouwd tot woonhuis.

Naast de boerderij staat de oude bakkete, het bakhuisje. Lang geleden werden hierin het brood en de bolussen (Zeeuwse lekkernij) gebakken. Dit werd niet in huis gedaan, vanwege het brandgevaar. De bakoven is nu nog steeds te zien, maar alleen de voorkant. Typisch Zeeuws is ook de inzethaard. In de zomer werd, als de haard niet gebruikt werd, er een beschilderde bak ingezet.

          

 

Later werd het bakhuisje gebruikt om de melk te karnen en boter te maken. In de oorlog hebben er Duitse soldaten in gelogeerd, niet lang want ze maakten te veel ruzie en moesten van hun meerdere eruit.

In 1953 is het een tijdje gebruikt als onderkomen voor twee Zeeuwen, die door de watersnood hun huis kwijt raakten. Jaren lang is het ook als kippenhok gebruikt, maar na verbouwing is het dan in 2008 eindelijk een echt knus huisje geworden. Waar het heerlijk logeren is. 

 

Carolien Jaspars 

 carolien jaspars, b&b bij ka

                

    In 2006 ben ik na 15 jaar werken als stewardess voor de KLM gestopt met vliegen, omdat een gezin, boerderij, verbouwing en 2 keer per maand weg zijn niet meer samen ging. Toen de verbouwing grotendeels voorbij was, besloot ik een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: een eigen B&B. Anders dan anders, authentiek, landelijk, lekker eten uit eigen tuin en omgeving, vrijheid, romantisch, genieten en gezellig.

De naam van de B&B is een afkorting van Carolien, maar dan met een K. Dit omdat ca een functieomschrijving is van stewardess en een ca 52 ben ik niet meer...Ka dus, knus en anders, maar ook gewoon hoe ik door iedereen altijd genoemd word...

In 2008 zijn we voor het eerst open gegaan. Toen alleen nog het bakhuisje met het Zeeuwse ontbijt in het voorhuis van de boerderij. Gelukkig was het een mooie zomer en waren er nog niet zo veel gasten, want het werd mij al snel duidelijk dat ik graag een tuinkamer voor mijn gasten wilde om ook als het niet zo lekker weer is heerlijk van de boomgaard te kunnen genieten.

Zelf ontworpen en gemaakt door mijn man met een behulp van een vriend. Elk seizoen weer een beetje beter en mooier, mede dankzij de tips van gasten.

Ik hoop dat u er net zoveel van zult genieten als wij!

 

 

 

B&B bij KA, woonboerderij in Ovezande, landelijk gelegen in de Zak van Zuid Beveland, Zeeland, Nederland | +31 (0) 113 656853